Back to News

Coaching vs. Consulting, enligt vår mening

12/07/2017

Som konsult skulle vi analysera vår kunds verksamhet och ge åsikter om styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Vi kanske också skulle bidra med vår åsikt om vad som bör göras och vad konkurrenterna gör.

Istället, som Coach, tar vi tillsammans med vår kund reda på vad som skiljer verkligheten från målen, vi frigör de redan kända lösningarna, vi katalyserar dem på ett sådant sätt att verksamheten hamnar på rätt väg mot målen.

Som Coach måste vi alltid anpassa oss väldigt mycket till varje enskild kund, deras framgång är vår framgång, deras nederlag är vårt nederlag. Det är därför som vi kopplar ihop dem med potentiella kunder, partners och investerare.

Som coach hjälper vi till att utöka vår kunds ekosystem och nätverk. Coaching är väldigt ”hands on”; Vi tror nämligen att våra kunder redan vet vad som är mest fördelaktigt för dem, men att de av någon anledning har svårt att exekvera. Som Coach hjälper vi till med utförandet, vi får sakerna att hända.

Som konsult skulle vi skapa information, bygga planer och modeller, som Coach hjälper vi istället till med att genomföra de planer våra kunder redan har.

Exekvering är vårt fokus. We make things happen.

Coaching vs. Consulting, enligt vår mening

Latest from Katalysen

More News
Investor Relations Plus